50 odtenkov črno-bele

Črno-bela je “in”. Videvali jo bomo predvsem v modi in v dodatkih za dom.  Po vseh tistih odmevih in evforiji najbolj prodajane knjige  “50 odtenkov sive” pa me je zanimalo, koliko lahko vidimo črno-bele kombinacije v grafičnem oblikovanju. In tu so primeri …

Črno-bela ni nikoli samo črna ali bela. Velikost in oddaljenost grafičnih elementov tvorijo različne odtenke sive, zaradi česar ČB ni nikoli dolgočasna ali samo ploskovna.

Primeri uporabe na plakatih. ČB – pa čisto različen vtis …

Še nekaj primerov ČB grafičnega oblikovanja za različne tiskovine.

In seveda meni najljubše ČB oblikovanje, uporabljeno pri embalažah. Deluje tako “chic”. Se strinjate?

Itak bi bilo čudno, če zraven ne bi prilepila še našega oblikovanja vina :)

Kdor me vsaj malo pozna, potem ve, da sem odvisnik od barv in zame je ČB kombinacija popolnoma popolna, če ji dodam zraven samo eno barvo – po možnost živo ali pa zelo močno in čisto. Rumena deluje  odlično, a z neonsko pink me kupite v trenutku.

In za konec meni daleč najljubši ČB projekt oblikovalca Roberta Massinija iz leta 1964 – oblikovanje knjige “Plešasta pevka”, avtorja Eugena Ionesca. Če boste kdaj naleteli nanjo, boste fascinirani nad oblikovanjem. Zagotavljam 100% oh in sploh! Je totalni presežek tipografskega oblikovanja, sploh če pomislite, da je bila oblikovana v 60-tih letih prejšnjega stoletja. Oblikovanje je tako sodobno, da je povsem preživelo test časa.

To je knjiga, ki si jo že zelooooo dolgo NADVSE želim imeti v svoji knjižnici. Če je zamikala tudi vas, potem se pripravite, da za rabljeno odštejete  približno 100$ ali več – če jo boste sploh dobili :) Vso srečo!

1 komentar

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

*