Nastavitve piškotkov

T: + 386 (0)59 081 300 E: info@mixer.si

mag. Maša Okršlar Popovič, univ.dipl.obl.

Na področju vidnih sporočil Maša deluje že dobrih 19 let, vse odkar je še študirala na Akademiji za likovno umetnost na oddelku za vizualne komunikacije. Diplomirala je iz fotografije, natančneje ”Erotična fotografija v oglaševanju” – spodnje perilo blagovne znamke Lisca. Njeni naročniki so bili sprva različne agencije in založbe, kjer je pridobila širino in veščino različnih sposobnosti in izkušenj.

Latinica vs. Cirilica
Zgodnje in raznolike izkušnje na različnih projektih so jo najprej usmerile v oblikovanje celostnih podob in nato v revijalno in knjižno opremo, kjer je prejela nagrado za najlepšo oblikovano knjigo v kategoriji znanstvenih del. Uspehi in želja po novem in strokovnem znanju je botrovala odločitvi za nadaljnji študij. Naziv magistrice znanosti je pridobila na Akademiji na likovno umetnost na temo tipografije ”Oblikovalski pristop k črkovni transkripciji iz latinice v cirilico”.

Html v 3 korakih
Ko se je v zgodnjih 90-letih internet prvič pojavil v Sloveniji, ga je Maša prepoznala kot medij s potencialom. Od takrat naprej se je med drugim preizkusila tudi v programiranju spletnih mest, kar ji je prineslo razumevanje medija in ji še danes daje prednost pred drugimi oblikovalci.

Vizualne igre
Študijsko obdobje se je nadaljevalo – tokrat v obratni smeri. Sprejela je povabilo na profesorsko mesto ”Istituti Caligari”, zdajšnje ”Visoke šole za oblikovanje”, kjer je predavala Tipografijo in Vizualne komunikacije. Poleg študijskega programa, ki ga je spisala za oba predmeta, je uvedla kreativne didaktične metode in igre za lažje dojemanje vizualnega jezika, ki so študentom uspešno pomagale pri izražanju njihove kreativnosti že v 1. letniku šolanja.

Članki o oblikovanju
Da je pridobivanje znanja in pri tem deljenje izkušenj ter spoznanj zanjo pomembno, je dokazala z nekaj letnimi objavami serije člankov na temo oblikovanja v reviji Grafičar.

AD
Delo umetniške direktorice v agenciji Aktera jo je podrobneje seznanilo s trženjskimi aktivnostmi in poznavanjem specifičnih medijev. Oblikovalsko znanje in poznavanje različnih medijev se je zlilo v enkratno celoto, s katero dosega uspehe in zadovoljstvo pri naročnikih.

Mixer
Leta 2009 je ustanovila blagovno znamko Mixer, kjer v oblikovalski agenciji skupaj s sodelavci pomaga naročnikom pri doseganju njihovih ciljev.

Svoje znanje pa naročnikom nudi in deli preko Mixer akademije, kjer vodi naslednje izobraževalnice:
Prezentacija projekta
Od ideje do tiska
Pisanje za splet
Skrivni vpliv vidnih sporočil

Mašine lastnosti in prednosti:
Njeno neprenehno izobraževanje na različnih strokovnih področjih kot je internet in novi mediji, marketing ter poznavanje psihologije se tesno prepleta s strokovnim znanjem vidnih sporočil, kar ji daje neprecenljivo širino, s katero pomaga naročnikom in usmerja sodelavce.
Njene osebne lastnosti ji omogočajo izredno veliko stopnjo empatije, da se projektov lahko loteva s čustvenim, razumskim in fleksibilnim pristopom, v zadovoljstvo naročnikov in njihovih strank.

Članstvo
•    mednarodno tipografsko združenje AtypI
•    Društvo za marketing Slovenije

Kontakt:
mag. Maša Okršlar Popovič, univ.dipl.obl.
oblikovalka, umetniška direktorica in predavateljica
M: 041 744 290
T:  059 081 300
E: masa@mixer.si

http://www.linkedin.com/in/masamixer