Barva tvojega logotipa

Barva je eden izmed najmočnejših vizualnih elementov, ki na nas pusti najmočnejši vtis in vpliv. Zato je pomembno, kakšne barve je vaš logotip ali znak podjetja.

Našla sem zanimivo infografiko o barvah v povezavi z dejavnostjo, ki jo opravljajo različna podjetja. Če vas zanima, si jo oglejte, jaz pa bom navedla le nekaj statističnih podatkov, ki so mi zelo zanimivi.

Z večino sem seveda že seznanjena, se mi zdi pa koristno, da naslednje ugotovitve in dejstva za boljše poslovanje ozavestite tudi vi:
• barvo vašega logotipa/znaka/izdelka zadostno uporabite na vseh medijih, ki jih uporabljate, da dosežete boljšo prepoznavnost
• barva vašega izdelka vpliva na nakupno odločitev s kar 60-80%
• barva je prva stvar, ki jo bodo opazili pri vašem logotipu
• v večini (95%) znakov / logotipov zasledimo samo eno do dve barvi
• najpomembnejša razdelitev barv je na tople in hladne barve. Tople barve se povezujejo z energijo, hladne pa z zanesljivostjo in umirjenostjo.

Če ste bili dovolj radovedni in se z drsnikom zapeljali to konca prve infografike, si lahko ogledate še psihološki pomen barv. Za hec sem pogledala, kaj pomeni Mixerjeva magentna (močna pink) barva za dizajn studio in Mixerjeva zelena barva za akademijo:
Mixer Design studio – MOČNA ROZA: obljublja veliko energije, senzualnost in strastnost, ki pa v primerjavi z rdečo ni tako agresivna. Pospešuje dejavnost in zaupanje.
Mixer Akademija – ZELENA: pomirjujoče deluje na um in telo, odlična kot zdravilo proti depresiji, zaskrbljenosti, živčnosti in nemirnosti. Obnavlja, pomaga pri samo-kontroli in harmoniji.

Povzetek? Mixer je idealen za vas, kakorkoli obrnete 🙂 Pri našem oblikovanju dobite strast in zaupanje, v Akademiji pa nahranite tudi um.

Kaj pa vaš logotip sporoča?

Dobrodošli v svetu barv ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *