M

At sit eleifend efficiendi, utroque forensibus vel eu. Eros mandamus ad nam. Ad natum virtute pro, dicit scripserit nec cu et qui dicat.

Follow me:
Tw        Be        Fb        Pin

VDC Tončka

  /    /  VDC Tončka

Obseg dela: strategija znamčenja + oblikovanje logotipa in celostne podobe + spletnega mesta + zasnova katalogov in brošur + sistem označevanja darilne embalaže + zbornik ob 50-letnici delovanja

 

Najbolj prisrčna darila v mestu

 

Varstveno delavni center Tončke Hočevar je javni socialno varstveni zavod, katerega dejavnost je varstvo in zaposlitev odraslih oseb z Downovim sindromom, oziroma z motnjami v duševnem razvoju. Center si močno prizadeva za enakopravno vključitev varovancev v družbeno okolje. To jim, med drugim, odlično uspeva s prodajnim darilnim programom, ki obsega umetniška dela in ročne izdelke varovancev.

 

Izziv:

Preoblikovati oziroma oblikovati en sam logotip, ki bo igral dvojno vlogo. Da bo ustrezen in primeren tako za uradno in poslovno komunikacijo, kot tudi za znamčenje njihovih darilnih izdelkov in uspešno komunikacijo s širšo javnostjo.

 

Rešitev:

Izdelan logotip/znak ponazarja bistvo VDC Tončke = njihove varovance. Uporabljeni likovni elementi vzbujajo vse tisto, kar občutimo, ko pridemo v stik z varovanci: preprostost, toplino, okornost in otroško naivnost. Čitljiv, jasen in enostaven napis v obliki znaka je primeren za poslovno komunikacijo. Ročno napisane črke pa potrjujejo in sporočajo, da gre za unikatne ročne izdelke. Da so izdelki narejeni z ljubeznijo, pritrjuje tudi skorajda neopazno oblikovana strešica v obliki srčka. Znak/logotip je oblikovan tako, da je možno več inačic za različne namene uporabe.

 

Zanimivost:

Izbrali smo izjemno priljubljeno umetniško sliko gospe na kolesu, avtorja – varovanca Pavla Franza, in iz nje naredili prepoznavno maskoto “Tončko” za namene komuniciranja s širšo javnostjo. Sekundarna tipografija pa se izjemno dopolnjuje s samim logotipom/znakom in se uporablja pri izpeljankah ostalih dejavnostih “Tončke”.

Client:

VDC Tončke Hočevar

Category: